argo.

August 04, 2012

I was avoiding writing for a while and today it's time to fix it. We had quite busy month of July. My father came from Norway for a visit, we traveled together to Vermont and Canada, I started a new job, we went to a seminar in San Diego, my grandmother turned 91 and we lost my beloved dog after almost 14 years. It was enjoyable month full of adventures except the lost of my Argo. I would like to dedicate this post to him.

His official name was Argos named after one of the towns in Greece after reading a book about Greek mythology. He chewed on one of my best leather purses when I brought him home the first day and I didn't have the heart to punish him. When he was a puppy he loved to sleep with his mouth stuck in one of my mom's shoes (Don't ask me why).  He always brought his pillow to the kitchen for us to heat it up. Once, I found him in a deep sleep hugging one of my rubber boots like a teddy bear. He definitely had a shoe fetish. He loved cherries and peaches and hated to take baths. He was the biggest, scariest German-shepard and everybody had respect for him because of his colossal structure. But, Argo was different and not just because he had the biggest ears and nose I've ever seen. He was the most gentle, calm, and lovable dog on earth who would always be there when you call. He loved the smallest dogs and would play with them for hours. The kids were comparing him to Komisar Rex - a police dog character from an Austrian TV series. He even played a role in a movie... well it was just  a short movie for our school project but he was definitely born with star qualities:) We all truly miss you!!!

Dlšie som sa vyhýbala písaniu a teraz to tu napravým aj trojnásobne. Júl bol pre nás dosť náročný na čas a nové udalosti. Môj otec nás prišiel navštíviť z Nórska, cestovali sme spolu na sever do Vermontu a Canady, začala som novu prácu, navštívili sme seminár v San Diegu, moja stará mama oslávila 91 narodeniny,  a stratili sme nášho milovaného pes po skoro 14 rokov. Bol to mesiac plný dobrodružstiev a skvelých zážitkov až na stratu môjho milovaného Arga. Chcela by som tento post venovať jemu.

Jeho oficiálne meno bolo Argos, názov mesta ktoré som našla v jednej z kníh o Gréskej mytológii. Požuval moju najlepšiu koženú kabelku hned' prvý deň ked' sme ho priniesli domov ale nemala som srdce ho potrestať. Ako šteniatko vždy zaspával s papuľkou zastrčenou v jednej z topánok mojej mamy. Nepýtajte sa ma prečo. Vždy priniesol svoj vankúš do kuchyňe aby sme mu ho nahriali. Raz som ho našla v hlbokom spánku obímajúc jednu z mojich gumákov ako plyšového macíka. Topánkový fetiš sa nezaprie. Miloval čerešne a broskyne a nenávidel kúpeľ. Bol to najväčší, najstrašidelnejší Nemecký ovčiak a každý mal rešpekt pred ním kvôli jeho kolosálnej postave. Ale, Argo bol iný a nie len preto, že mal tie najväčšie uši a čumák aké som kedy videla. Bol to ten najemnejší, najpokojnejší a milujúci pes na svete ktorí vždy vyhľadával našu spoločnosť. Miloval tie najmenšie psy a dokázal sa s nimi hrať hodiny. Detí ho prirovnávali ku Komisárovy Rex ked' ho prvý krát videli. Dokonca sme ho zaradili do nášho vysokoškolského projektu a hral rolu Rexa v našom krátkom videu. Bol prirodzený talent. Navždy nám bude všetkým chýbať!!!

You Might Also Like

2 comments

Like us on Facebook

Flickr Images